تحقیق تاثیر نیازها در انگیزش کارکنان امور اداری

تحقیق تاثیر نیازها در انگیزش کارکنان امور اداری تحقیق تاثیر نیازها در انگیزش کارکنان امور اداری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 289 KB

تعداد صفحات : 81

بازدیدها : 318

برچسبها : تاثیر نیازها انگیزش کارکنان کارکنان امور اداری

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی و پایان نامه شناسایی نیازها و ارزیابی تأثیر نیازها در انگیزش کارکنان امور اداری شرکت ملی گاز تهران بزرگ

معرفی تحقیق شناسایی نیازها و ارزیابی تأثیر نیازها در انگیزش کارکنان امور اداری شرکت ملی گاز تهران بزرگ

چکیده

در شرکتهای خدماتی افراد عنصر اصلی سازمان محسوب می شوند. بالطبع افراد موجود در این سازمانها دارای یکسری نیاز هستند که با برآوردن این نیازها، انگیزش در آنان افزایش می یابد. در تحقیق حاضر به دنبال شناسایی نیازها و ارزیابی تأثیر نیازها در انگیزش کارکنان هستیم. روش تحقیق، روش توصیفی از نوع همبستگی است. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار مطالعه مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان امور اداری شرکت ملی گاز تهران بزرگ بوده است. روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است.

حجم نمونه برابر با 20 نفر از کارکنان اداره مذکور بود. از بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات و نتایج حاصله مشخص گردید که ترکیب نیازهای شدید کارکنان در مقطع زمانی انجام پژوهش نیاز به کسب موفقیت، نیاز ایمنی، نیاز به رشد و پیشرفت، نیاز به نظم، نیازهای زیستی، نیاز به استقلال، نیازهای اجتماعی بوده که با نادیده گرفته شدن این نیازها، میزان انگیزش کارکنان تقلیل یافته است.

مقدمه

نیروی انسانی موجود در هر جامعه عامل اساسی و تعیین کننده ای است که با شرکت مستقیم در تولید و خدمات یا به صورت اعمال تراوشات فکری در انواع فعالیتها موجبات توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی هر کشوری را فراهم می سازد. عملکرد نیروی انسانی به عنوان عامل اساسی بستگی به توانایی و انگیزش وی دارد.

توانایی ها و مهارتها تنها فرد را قادر می سازد، عملکرد نیروی انسانی به عنوان عامل اساسی بستگی به توانایی و انگیزش وی دارد.

توانایی ها و مهارتها تنها فرد را قادر می سازد که وظیفه اش را انجام دهد اما برای اینکه او کارش را به نحو مطلوب انجام دهد نیاز به انگیزش دارد.

انگیزش به معنای تحرک درآوردن رفتار فعال برای ارضای نیاز است. بعضی از نیازها مانند احتیاح زیستی به آب و هوا، غذا، خواب، سرپناه جزو نیازهای اولیه است و سایر نیازها را می توان به عنوان نیازهای ثانویه تلقی کرد که مانند نیاز به قدر و منزلت، مقام، وابستگی به دیگران، محبت و موفقیت و ... که درجه شدت این نیازها در اشخاص مختلف متفاوت است. در پایان نامه حاضر به دنبال آن هستیم که نیازهای کارکنان شرکت را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم که مهمترین عامل مؤثر بر نظام انگیزش به شمار می رود. در سنجش نیازهای شدید کارکنان از مدل پنج طبقه ای سلسله مراتب نیازهای مازلو که به ترتیب عبارتند از نیازهای فیزیولوژیک، ایمنی، امنیت، اجتماعی و تعلق، احترام و خودشکوفایی و همچنین نیازهای آشکار ماری، تئوری دو عاملی هرزبرگ و تئوری مک کلند به عنوان الگو استفاده شده است.

ترکیب نیازهای شدید کارکنان وضعیت انگیزشی آنان را نشان خواهد داد و با مطالعه و بررسی بیشتر مشخص خواهد گردید که سازمان مذکور تا چه حد به ارضای این نیازها توجه جدی دارد.

نظریه های محتوایی (تئوری نیازها)

الف - تئوری نیازهای اکتسابی مک کلند

این تئوری در اواخر دهه 1940 به وسیله روانشناسی به نام دیوید مک کلند و همکاران وی پدید آمد. آنان مطالعات تجربی خود را با آزمون درک موضوعی برای سنجش نیازهای بشری آغاز نمودند. این آزمون مکانیزم ویژه ای دارد، به این ترتیب که به افراد تصاویری نشان می دهند و سپس از آنها می خواهند که شرحی در آن باره بنویسند.

سه نوع از نیازهای اکتسابی

در یک مورد، مک کلند، سه مدیر اجرایی را مورد مطالعه قرار داد. به آنان تصاویر مردی را نشان داد که نشسته بود و به عکس های خانوادگی روی میز کارش نظاره می کرد. یکی از مدیران نوشت: او مهندسی است که خیال بردن خانواده خود را در روز بعد در سر می پروراند، دیگری این توضیح را داد که او طراح است و از روی حرفهای خانواده اش به ایده هایی برای ساختن ابزاری تازه دست یافته است، سومی گفت او مهندسی است که سرگرم کار روی مسئله فشار پلیاست و از حالت اعتماد به نفسی که در قیافه اش پیداست به نظر می رسد که به حل آن مسئله اطمینان دارد. مک کلند سه موضوع را که در شرح آزمون ظاهر شده بود، مشخص نمود. هر موضوع منطبق با نیازی است که به عقیده او برای درک رفتار انسان مهم است. ...

فصل اول کلیات

مقدمه

1-1 بیان مسئله

2-1 اهمیت و ضرورت تحقیق

3-1 اهداف تحقیق

4-1 فرضیات و سوالات تحقیق

5-1 تعریف عملیاتی متغیرها در تحقیق

6-1 قلمرو تحقیق

7-1 واژه ها و اصطلاحات بکار رفته در تحقیق

فصل دوم ادبیات موضوع

1-2 معرفی شرکت

2-2 ماهیت انگیزش

3-2 اهمیت انگیزش

4-2 چهارچوب انگیزش

5-2 دیدگاههای تاریخی در انگیزش

1-5-2 دیدگاههای اولیه انگیزش

2-5-2 دیدگاه مدیریت علمی

3-5-2 دیدگاه روابط انسانی

6-2 نظریه های انگیزش

1-6-2 نظریه های محتوایی (تئوری نیازها)

2-6-2 نظریه های فرایندی انگیزش

3-6-2 نظریه های معاصر انگیزش

7-2 رابطه بین نیاز و انگیزش

فصل سوم روش تحقیق

مقدمه

1-3 روش تحقیق

2-3 جامعه آماری

3-3 نمونه و روش نمونه گیری

4-3 ابزار گرداوری داده ها

5-3 روش تجزیه و تحلیل داده ها

6-3 محدودیتهای تحقیق

فصل چهارم تجزیه و تحلیل یافته ها

1-4 توصیف داده ها

فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات

1-5 نتیجه گیری

2-5 پیشنهادات

منابع

پیوستها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید