دسته : -سمینار
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 3260 KB
تعداد صفحات : 107
بازدیدها : 218
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلسمینار نساجی توسعه رنگ های راکتیو ساختار شیمیایی و کاربرد آنها در نساجی
چکیده
رنگ های راکتیو، گروه اصلی در صنعت نساجی است که شامل یک یا بیش از یک گروه راکتیو که قادرند زنجیره های کوولانسی را با گروه های آمینو هیدروکسیل بر روی لیف شکل دهند. زنجیره کوولانسی سبب ایجاد ثبات بالای شستشویی می شود. ساختار مولکولی رنگ های راکتیو شباهت به رنگ های اسیدی و رنگ های مستقیم ساده دارد با این تفاوت که به رنگ های راکتیو گروه راکتیو افزوده می شود. وجود بعضی مشکلات در رنگ های راکتیو از قبیل درجات پایین ثبات و رمق کشی، حساسیت به محیط رنگرزی که شامل عدم یکنواختی و تکرارپذیری ایده آل شده خواص ثباتی ضعیف شامل خواص ثباتی ضعیف در برابر عرق بدن، نور، کلر فعال و هیدرولیزور و محیط های اسیدی و حساسیت نسبت به دما توجه سازندگان را به تولید رنگ های راکتیو جدید یا اصطلاحا رنگ های راکتیو دوعاملی معطوف ساخته است.
رنگ های MCT/VS همواره غیرحساس به دما نیستند همچنین عقیده بر این است که اثر دو گروه راکتیو در یک مولکول باعث غیرحساس بودن به دما می شود زیرا در پروسه تثبیت در دمای پایین، گروه راکتیو VS واکنش دهنده تر است و دمای بالا واکنش پذیری گروه MCT افزایش می یابد.
استفاده دوباره از پساب مواد رنگرزی راکتیو بعد از کلرینه کردن جهت رنگرزی های اسیدی و راکتیو امکان پذیر است ولی در رنگرزی دیسپرس و مستقیم به علت مقدار زیاد نمک باقی مانده این کار عملی نیست.
مقدمه:
در طول تاریخ رنگرزی بشر همواره در پی به دست آوردن مواد رنگرزی بوده که دوام آنها روی کالا با عمر مفید کالا مطابقات داشته باشد و در اثر استفاده مکرر از کالا تغییرات چندانی در رنگ اولیه مشاهده نگردد. بیش از یک قرن پیش تنها رنگ های مورد استفاده در نساجی محدود به رنگ های طبیعی بودند و چون این رنگ ها ثبات خوبی در برابر نور و شستشو نداشتند معمولا از دندانه به منظور بهبود این خواص استفاده می شد رنگ های (Indigo) و تایریان ارغوانی (Tyrian purple) و موردنتد مدر (Mordanted Madder) در میان رنگ های طبیعی از خواص رنگرزی برجسته ای برخوردار بودند که این خواص توسط رنگهای دیگر به دست نمی آید.
تلاش Rattee و Stephen در سال 1953 برای تولید رنگهایی که می توانستند با لیف واکنش دهند به نتیجه رسید. آنها رنگهایی را که شامل گروه های دی کلروتری آنزینیل (Dicholorotriazinyl) که دو گروه الکترون کربن داشت و مستعد پذیرش واکنش افزایشی با یون های هیدروکسیل سلولز و گروه های پشم است.
رنگهای راکتیو، گروه اصلی در صنعت نساجی است که شامل یک یا بیش از یک گروه راکتیو که قادرند زنجیره های کوولانسی را با گروه های آمینو هیدروکسیل بر روی لیف شکل دهند. زنجیره کوولانسی سبب ایجاد ثبات بالای شستشویی می شود.
خرید و دانلود آنی فایل