دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 273 KB
تعداد صفحات : 58
بازدیدها : 317
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلپروژه نقش مدرسه دربهداشت روانی دانش آموزان
تعریف بهداشت روانی وروشهای پیشگیری:
در تعریف اول منظور از بهداشت روانی عبارت از رشته ای، تخصصی در بهداشت عمومی است كه در زمینه كاستن اختلالات روانی در یك جامعه فعالیت می نماید.
به عبارت دیگر، بیماریابی Finding Case و پیگیری up Follow موارد روان پزشكی را به عهده دارد و هدف اصلی آن، كشف علت این اختلالات و ریشه كنی آنها disease of Eradication می باشد. بدین ترتیب بررسی انواع مختلف اختلالات روانی و عوامل زیستی، روانی، اجتماعی Factors Social - Psycho - Bio در این رشته علمی مورد بحث قرار می گیرند. به همان ترتیب در بهداشت عمومی مثلا بیماریهای عفونی مورد بررسی واقع می شوند و عامل بیماری زا و چگونگی ایجاد بیماری و علائم آنها و راه های سرایت مورد توجه واقع می شوند و عامل بیماری زا و چگونگی ایجاد بیماری و علائم آنها و راه های سرایت مورد توجه واقع می گردند تا روش پیش گیری مشخص شود، در مورد اختلالات روانی نیز سعی می شود تا عوامل بیماری زا و طرز بوجود آمدن بیماری مشخص گردند تا طرز پیش گیری نیز شناخته شود و بتوان نسبت به از بین بردن این بیماریها در اجتماعات انسانی اقدام نمود. با این دید، منظور از بهداشت روانی بررسی روش های پیش گیری است.
در این مورد باید توجه داشت كه اصول بهداشت روانی به سادگی اصول بهداشت عمومی نیست. مخصوصا در مورد بیماریهای عفونی، فعالیتهای شبانه روزی دانشمندان این رشته، روشنائی زیادی ایجاد كرده است و در ممالكی كه بهداشت عمومی پیشرفت قابل ملاحظه ای نموده است، پیداشدن یك بیمار مبتلا به تیفوئید موجب شگفتی می شود. بوسیله ایجاد آب لوله كشی و گسترش آن برای تمام مردم و آموزش راههای مبارزه با این بیماری، ریشه كنی بیماری به مقدار زیادی تحقق یافته است. مثال دیگر را می توان در مورد بیماری مالاریا زد كه روزی در تمام جهان و مملكت ما بلای عظیمی به شمار می آمد و تلفات زیاد و ضررهای اقتصادی فراوان به بار می آورد، ولی چون عامل بیماری زا و طرز سرایت آن شناخته شد، با توجه به فعالیت سازمان ریشه كنی مالاریا واقعا به حد ریشه كنی رسیده است. در مورد بیماریهای روانی هنوز وضع به این روشنی نیست زیرا در ایجاد بیماریهای روانی چند عامل باید دست به دست دهند تا بیماری ایجاد گردد ولی خوشبختانه فعالیت های زیادی می شود تا وضع شبه به بیماری جسمی گردد و با نتایجی كه بدست آمده، این امید هست كه بتوان به نتایج بیشتر و آینده درخشان تری امید داشت.
در تعریف دوم بهداشت روانی «ثابت و برقرار نمودن وضعیتهائی كه سلامت روانی مثبت سازنده را به بار می آورد» مورد توجه واقع می گردد. به عبارت دیگر، تنها «نبودن بیماری» كافی نیست بلكه سلامت فكر یا سلامت روان و بالابردن میزان سلامت و رشد به صورت روزافزون از اهداف این بعد از بهداشت روانی است. با نشان دادن وضع مثبت و سلامت روانی می توان نسبت به ایجاد سیستم با ارزشی در مورد ایجاد تحرك و پیشرفت و تكامل در حد فردی و بین المللی اقدام نمود. هنگامی كه سلامت روانی و معیارهای آن شناخته شد، نسبت به دستیابی به آن اقدام می شود و راه برای تكامل فردی و اجتماعی گشوده می گردد. به این منظور معیارهای سلامت روانی و رشد باید مشخص گردند و راه های دستیابی به آن كشف شوند تا بتوان از طریق آموزش و فراهم آوردن تسهیلات در حد فرد و اجتماع، رشد را به ارمغان آورد.