دسته : کشاورزی و زراعت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1692 KB
تعداد صفحات : 37
بازدیدها : 320
برچسبها : گیاه گندم اکولوژی گندم
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی گیاه گندم و اکولوژی گندم
بخشهایی از متن تحقیق
مقدمه:
گندم به عنوان یکی از اصلی ترین مواد غذایی بشر و مهمترین محصول زراعی و ماده غذایی در اکثر کشورها، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با توجه به رشد روزافزون جمعیت و افزایش قیمت این کالا در بازار بین المللی اهمیت دستیابی به خودکفایی با این محصول استراتژیک، روز به روز افزایش بیشتری پیدا می کند. در گزارش سالیانه انتشارات سازمان خواربار جهانی (FAO)، اظهار شده که عملکرد گندم در واحد سطح، در کشور ایران از متوسط تولید جهانی به مقدار 570 کیلوگرم در سال 1990 پایین تر بوده است. در بین مواردی که کارشناسان، این سازمان به عنوان دلایل پایین بودن عملکرد این محصول در کشور ایران ارائه داده اند، ناکافی بودن میزان دانش فنی کشاورزان به طور بارزی استنباط می شود. در راستای ایجاد تحول در روند تولید گندم در کشور ایران، طرح محوری گندم به عنوان یکی از جامع ترین و مهمترین طرح های وزارت کشاورزی به منظور افزایش تولید گندم در سال 1368 به اجرا در آمد. آنچه در دهه گذشته مورد توجه قرار گرفته است، زیر سؤال رفتن برنامه های توسعه ای است که تنها هدف آنها افزایش تولید می باشد.
آمار نشان می دهد که ایران نزدیک به 20 میلیون هکتار زمین قابل کشت دارد؛ از این مقدار، سالیانه حدود 10 هکتار به صورت آیش گذارده می شود و 8.5 تا 9 میلیون هکتار آن زیر کشت محصولات کشاورزی مختلف می رود، که حدود 2.3 آن به کشت گندم اختصاص می یابد و سطحی معادل 5.6 میلیون هکتار را می پوشاند. از این مقدار 1.6 میلیون هکتار به گندم آبی و 4 میلیون به گندم دیم تعلق دارد.
اکولوژی شامل روابط متقابل بین گیاهان و حیوانات و تمامی محیط آنهاست. اکولوژی رهیافت اولیه ای با حفظ منابع طبیعی تجدید شونده و غیر تجدید شونده است و علوم جانورشناسی و گیاه شناسی را به یکدیگر ارتباط می دهد. اکولوژی علمی است تفسیری و وجود ارگانیسم ها را در محیط توضیح می دهد. در زیست شناسی به مطالعه تکامل، رده بندی، ساختمان، نقشه یا وظیفه و تاریخ زندگی ارگانیسم ها می پردازیم؛ حال آن که در اکولوژی تأکید بر مطالعه جنبه های رفتاری همراه با روابط متقابل اجزاء حیاتی و غیرحیاتی محیط است. در هر حال، کانون مطالعه محیط نیست؛ بلکه ارگانیسم است. ...
در موقعی که رطوبت و مواد غذایی عوامل محدود کننده نیستند، رشد و نمو گندم الزاماً تابع درجه حرارت و طول روز می باشد. به طور کلی، گندم ها را از لحاظ واکنشی که به پدیده فتوپریودیسم و ترموپریودیسم نشان می دهند، می توان به سه گروه تقسیم بندی نمود:
1) گندم های پاییزه - 2) گندم های بهاره - 3) گندم ها حد واسط یا دوفصله
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
اهمیت اقتصادی گندم
مشخصات گیاه شناسی گندم
ریشه گندم
ساختمان دانه در رابطه با مراکز رویشی ربشه، ساقه و برگ و نیز درون بر نشاسته ای و سطح جانبی دانه
مراحل تدریجی رشد اولیه و ساقه چه (کلئوپتیل)، دانه گندم
برگ گندم
اندام های مختلف رویشی یک بوته گندم
ساقه گندم
سنبل گندم
اندام های زایشی و غدد لودیکول در یک گل گندم
ریشک
دانه گندم
تراکم سنبل
طبقه بندی تراکم سنبل
اکولوژی گندم
تعریف اکولوژی
مفاهیم جامعه و جمعیت در اکولوژی
اقلیم
گروه های گندم و واکنش به نور و حرارت
عوامل محیطی رشد و نمو گندم
پراکندگی جغرافیایی گندم
حرارت
رطوبت
تاثیر کمبود آب
خاک
منابع
خرید و دانلود آنی فایل