پایان نامه راهکار بهبود متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویسگرا

پایان نامه راهکار بهبود متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویسگرا پایان نامه راهکار بهبود متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویسگرا

دسته : کامپیوتر و IT

فرمت فایل : word

حجم فایل : 2816 KB

تعداد صفحات : 120

بازدیدها : 320

برچسبها : معماری نرم افزار معماری سرویس گرا متدولوژی سرویسگرا مدل دید معماری

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر - گرایش نرم افزار با عنوان ارائه راهکاری به منظور بهبود متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویسگرا

پایان نامه کارشناسی ارشد (M.Sc) رشته مهندسی کامپیوتر- گرایش نرم افزار با عنوان ارائه راهکاری به منظور بهبود متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویسگرا

در این پایان نامه تمرکز اصلی ما بر روی متدولوژیها از سویی و معماری سرویس گرا از سوی دیگر است بنابر این متدولوژیهای سرویس گرا را به اجمال معرفی خواهیم نمود و معماری سرویس گرا و اصول سرویس گرایی را تبیین خواهیم نمود و از بین متدولوژیهای رایج در سایر معماریها استفاده خواهیم کرد. به همین منظور مدلهای دید معماری موجود اعم از سرویس گرا یا غیرسرویس گرا را تشریح می کنیم و از مدلهای دید غیرسرویس گرا که در عرصه مهندسی نرم افزار مفید فایده بوده اند برای بهبود متدولوژیهای سرویس گرا استفاده خواهیم کرد تا این متدولوژیها به مانند سایر متدولوژیها بتوانند مناسب عمل کنند.

متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویسگرا

چکیده

معماری سرویس گرا نمونه ای از سبک معماری نرم افزار است که پلی بین کسب و کار و فناوری اطلاعات ایجاد کرده است. این معماری دارای اصولی است که این اصول، پایه های این پل را تشکیل می دهند. برای اینکه این اصول در هنگام تحلیل، طراحی و پیاده سازی راه حل های سرویس گرا اعمال شوند باید یک متدولوژی سرویس گرا در ایجاد فرآورده های لازم، گام به گام اجرا شود.

متدولوژیهای سرویس گرای بسیاری تاکنون معرفی شده اند اما این متدولوژی ها نتوانسته اند تمام اصول سرویس گرایی را پیاده کنند. این متدولوژی ها در مدیریت مستندات و فراورده ها، ایجاد منظرهای مناسب برای تک تک اعضای تیم توسعه، کنترل پیچیدگی، تسهیل در فهم مشترک صورت مسأله و راه حل و چندین و چند موضوع دیگر با کمبود راهکار و مدل مواجه شده اند. یکی از مهمترین مدل هایی که هر متدولوژی را در پاسخ به موضوعات مشابه یاری می رساند، مدل دید معماری است.

متدولوژیهای سرویس گرا برای جبران کمبودها نیازمند این مدل هستند. تاکنون مدل های دید معماری معدودی برای سرویس گرایی معرفی شده اند و این مدل های معدود نیز خود دارای نواقص بسیاری هستند بطوریکه در مورد بعضی از آنها مستندات علمی بسیار کمی نیز وجود دارد. سعی در این پایان نامه، ارائه یک مدل دید معماری مبتنی بر معماری سرویس گراست که متدولوژیهای سرویس گرا را منسجم تر و کارآمدتر سازد. مدل دید معماری مثلثی، مدل پیشنهادی این پایان نامه برای معماری سرویس گراست که با چهار دید موجود در خود در حل مشکلات اشاره شده گام مؤثری برخواهد داشت.

مدل دید معماری پیشنهادی از یک دید مرکزی (مثلث مرکزی) و 3 دید جانبی (مثلثهای مجاور) تشکیل شده است. دید مورد کسب و کار نقش کلیدی را در این مدل داراست و در مرکز مثلث قرار می گیرد. دیدهای مدل سرویس، مؤلفه سرویس و سرویس اسمبلی دیدهای جانبی هستند و مثلثهای کناری را تشکیل می دهند. سعی شده است دیدها به نحوی در نظر گرفته شوند که بتوانند تمام چرخه حیات یک راه حل سرویس گرا را پوشش دهند و علاوه بر خصوصیاتی که یک مدل دید معماری باید داشته باشد بتوانند در سطح کاربردی نیز مفید باشند. یعنی مدل دید ارائه شده صرفا یک مدل نظری محض نباشند بلکه در چارچوب یک متدولوژی سرویس گرا مانند SOMA قابل پیاده سازی باشد. در مدل دید معماری پیشنهادی، دیدهای اختصاصی برای اعضای تیم توسعه نیز معین گردیده است. این مدل، برخلاف مدلهای دید معماری سرویس گرای موجود می تواند در سطح سازمان نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی: متدولوژی، معماری سرویس گرا، متدولوژیهای سرویس گرا، مدل دید معماری

معماری نرم افزار

هر بنای ساختمانی دارای شاکله و ساختاری منحصر به فرد است و این معماری است که ساختمانی را از ساختمانهای دیگر متمایز می سازد، یعنی اینکه اگر بخواهیم دو ساختمان را با هم مقایسه کنیم بهترین و مهمترین عامل برای قیاس آنها معماری و ساختار آن بناها است. در تولید و توسعه نرم افزار نیز وضع برهمین منوال و بلکه حساستر است. هر نرم افزاری که تولید می شود اولاً باید دارای معماری باشد ثانیاً این معماری با نحوه تولید آن پروژه تناسب داشته باشد. اگر نرم افزاری معماری نداشته باشد به مانند ساختمانی است که شاکله ندارد و اگر ساختمانی شاکله نداشته باشد از پای بست ویران خواهد بود، هرچند نقش و نمای ظاهری آن فریبنده باشد در نتیجه با کوچکترین لرزه ای فرو خواهد ریخت. اگر معماری داشته باشد ولیکن این معماری با پروژه هم خوانی نداشته باشد در آن صورت این ناهماهنگی و واگرایی در گوشه ای از کار خود را نشان خواهد داد. اما برای تعریف معماری نرم افزار چند اصطلاح باید ابتدا به عنوان پیش نیاز توضیح داده شوند، اولین آنها پیمانه می باشد.

در فراهم کردن راه حل برای یک مسأله پیچیده و بزرگ که اولین بار با آن مواجه می شویم یکی از بهترین راه حلها استفاده از ایده تقسیم و غلبه است بر این اساس مسأله را به چندین زیر مسأله تقسیم می کنیم که ممکن است این زیر مسأله ها برای ما آشنا باشند. سپس سعی در غلبه بر زیرمسأله ها در قالب ارائه راه حل خواهیم نمود و اکنون نوبت به یکپارچه کردن تمام راه حلهای مطرح شده برای زیر مسأله هاست به همین منظور عمل یکپارچه کردن انجام می شود. پس حل مسأله به سه قسمت مجزا تقسیم می شود ابتدا تقسیم مسأله به زیر مسأله ها سپس حل زیرمسأله ها و نهایتاً جمع کردن راه حلها به صورت یک راه حل کلی برای مسأله اولیه.

چکیده فصل اول: طرح مسأله

مقدمه

تعریف مسأله

محدوده تحقیق

ساختار پایان نامه

فصل دوم: ادبیات تحقیق

معماری نرم افزار

سبک در معماری نرم افزار

معماری سرویس گرا و معرفی اصول آن

متدولوژیهای توسعه نرم افزار

تعامل بین متدولوژی و معماری نرم افزار

مدل دید معماری: فصل مشترک متدولوژی و معماری نرم افزار

معرفی چند مدل دید معماری

مدل دید 4+1 (Kruchten’s view model)

مدل توصیف صفات اختصاصی معماری نرم افزار (Margaret’s Architecture)

مدل معماری نرم افزار در کاربردهای صنعتی (Soni’s architecture)

نتیجه گیری

فصل سوم: متدولوژیها و مدلهای دید معماری مبتنی بر معماری سرویس گرا

مقدمه

معرفی متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویس گرا

تحلیل و طراحی سرویس گرا (SOAD)

معماری و مدلسازی سرویس گرا (SOMA)

متدولوژی کیفیت تکرارپذیر سرویس گرا (SOA RQ Methodology) (The Service Oriented Process) فرآیند سرویس گرا

چارچوب معماری سرویس گرا (SOAF)

فرآیند یکپارچه سرویس گرا (SOUP)

متدولوژی طراحی و توسعه سرویس گرا

متدولوژی Erl

نماد مدلسازی فرآیند کسب و کار به زبان اجرایی فرآیند کسب و کار

متدولوژی برای معماریهای سرویس

معرفی SOMA

چشم انداز حرکت به سوی راه حلهای سرویس گرا

ابزار حمایتی Rational برای SOA

(Rational Method Composer) سازنده روش RUP SOMA

شناسایی سرویسهای کاندیدا و جریانها

تجزیه دامنه

مدلسازی سرویس هدف

تحلیل داراییهای موجود

مشخصه سازی سرویسها، مؤلفه ها و جریانها

عینیت بخشی سرویسها

RUP SOMA- تعریف فراساختار سرویس

نقاط قوت و ضعف متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویس گرا

معرفی مدلهای دید معماری مبتنی بر معماری سرویس گرا

نتیجه گیری

فصل چهارم: راهکار پیشنهادی به منظور بهبود متدولوژیهای مبتنی بر معماری سرویس گرا

نمای کلی مدل دید معماری پیشنهادی

دید مورد کاربری کسب و کار

دید مدل سرویس

دید مؤلفه سرویس

دید سرویس اسمبلی

نتیجه گیری

فصل پنجم: مطالعه موردی

مقدمه

مطالعه موردی: شرکت فروشگاه های زنجیره ای رفاه

تحلیل و مقایسه

فصل ششم: نتیجه گیری و کارهای آینده

نتیجه گیری و جمع بندی نهایی

ارزیابی پارامترهای مدل پیشنهادی

کارهای آینده

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید