تحقیق تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی درمان شناختی-رفتاری در راهبردهای مقابله ای دانش آموزان

تحقیق تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی درمان شناختی-رفتاری در راهبردهای مقابله ای دانش آموزان تحقیق تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی درمان شناختی-رفتاری در راهبردهای مقابله ای دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 63 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 502

برچسبها : آموزش مهارتهای اجتماعی راهبردهای مقابله ای

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی اثر بخشی آموزش مهارت های اجتماعی مبتنی بر درمان شناختی رفتاری، بر راهبردهای مقابله ای دانش آموزان مقطع راهنمایی

بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی مبتنی بر درمان شناختی رفتاری، بر راهبردهای مقابله ای دانش آموزان مقطع راهنمایی

فقدان مهارت های اجتماعی می تواند منجر به اثرات منفی بر کارکردهای بین فردی و روابط دوستی شود. مخصوصا در دوره کودکی که انتظار می رود افراد در فعالیتها و تعاملات با همسالان موفقیت کسب کنند. کمبود مهارت های اجتماعی می تواند از توانایی برای تثبیت و نگه داشتن ارتباط رضایتمندانه با دوستان ممانعت کند و کمبود دوستان یا کمبود ارتباط نزدیک، با عزت نفس پایین رابطه دارد.

از سوی دیگر پژوهشگران افزایش فزاینده شمار نوجوانانی که خودکشی می کنند، افسرده می شوند و یا به سوء مصرف مواد روی می آورند را نشانه ای از فشارهای روانی و ناکارآمدی راهبردهای مقابله ای آنان و عدم مهارتهای اجتماعی لازم در برخورد با این فشارها می دانند.

همینطور بررسی ها نشان داده اند که چنانچه نوجوان به راهبردهای مقابله ای کارآمد مجهز نباشد و توانایی کمی برای درک هیجان های خود و دیگران داشته باشد، در برخورد با فشارها و بحران های دوراننوجوانی توان کمتری خواهد داشت و مشکلات رفتاری بیشتری را به صورت پرخاشگری، افسردگی و اضطراب نشان خواهد داد. به کار بردن راهبردهای نامناسب در رویارویی با عوامل فشار زا می تواند موجب افزایش مشکلات گردد. در حالی که به کار گیری راهبردهای مقابله ای کا رآمد می تواند پیامد های سودمندی در پی داشته باشد.

آموزش مهارتهای اجتماعی در راهبردهای مقابله ای

از آنجایی که ارتباط تنگاتنگی بین شرایط جسمانی و هیجانی فرد با رویدادهای فشارزای زندگی وجود دارد، و همچنین استفاده از راهبردهای مقابله ای سازگار می تواند منجر به برخورد موثر با فشار روانی و در اغلب موارد کاهش مشکل یا مساله مسبب فشار روانی منجر شود، به خصوص روش مهارتهای اجتماعی می تواند اثر بخشی این روش ها را معین کند از این رو هدف اصلی این پژوهش بررسی کارامدی آموزش مهارتهای اجتماعی بر راهبردهای مقابله ای در بین دانش آموزان است.که به صورت اهداف جزئی زیر بیان می شود.

تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی در راهبردهای مقابله ای نا کا رآمد

تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی در بهبود مهارت کنارآمدن دانش آموزان

تعیین اثر بخشی آموزش مهارتهای اجتماعی در کاهش مشکلات بین فردی دانش آموزان

تعیین کارآمدی این روش در جهت افزایش سازگاری با همسالان و سازگاری در محیط های آموزشی و کنار آمدن بهتر با مسائل و مشکلات

تعریف نظری مهارت اجتماعی

الیوت و همکاران، مهارت اجتماعی را چنبن تعریف کرده اند: رفتارهای انطباقی فرا گرفته شده که فرد را قادر می سازد با دیگران روابط متقابل داشته و واکنش های مثبت بروز دهد و از رفتارهای که پیامد منفی دارد اجتناب ورزد.

یا مهارت اجتماعی عبارت است از رفتارهای انطباقی فرا گرفته شده که فرد را قادر می سازد با افراد روابط متقابل داشته باشد، واکنش های مثبت بروز دهد و از رفتارهای که پیامد منفی دارند، اجتناب ورزد. در تعریفی دیگر ، مهارتهای اجتماعی اغلب به عنوان مجموعه پیچیده ای از مهارتها در نظر گرفته شده است که شامل ارتباط، حل مساله، تصمیم گیری، جرات ورزی، تعاملات با همسالان و گروه های اجتماعی و خود مدیریتی می شود.

تعریف نظری راهبردهای مقابله ای

از دیدگاه لازاروس، که عمده ترین نظریه مقابله ای را عنوان کرده است ، مقابله به جای این که صرفا مترادف با حل مساله در نظر گرفته شود ، بر فرد ،محیط و شیوه های تعامل آنها در موقعیت های تهدید آمیز استوار است.

روش های مقابله از جمله به کارگیری مهارتهای اجتماعی مناسب ، روش های برای مقابله با فشار روانی و حل مشکلات زندگی می باشند و برای ارتقا زندگی به مطلوب ترین سطح ممکن، افراد می توانند راههای مختلف مقابله با استرس را بیاموزند ...

فهرست مطالب

مقدمه و بیان مساله 1

اهمیت و ضرورت 5

اهداف پژوهش 12

فرضیه های پژوهش13

تعاریف نظری14

تعریف نظری مهارت اجتماعی14

تعریف نظری راهبردهای مقابله ای 14

تعاریف عملیاتی 15

تعریف عملیاتی راهبردهای مقابله ای 15

تعریف عملیاتی مهارت اجتماعی 15

دانش آموزان16

سن16

سلامت عمومی16

فرایند اجرای پژوهش16

مراحل اجرای آموزش مهارت اجتماعی به شرح زیر خواهد بود 17

جامعه، نمونه و روش نمونه گیری18

ابزار18

روش تجزیه و تحلیل داده ها20

منابع20

منابع لاتین 23

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید